Piersici de post

de Georgiana78 in Prajituri, 31 Mar 2012 | 16373 vizualizari

 

Am zis sa va incant si eu cu niste piersicute facute de mine, nu din pom, si decorandu-le mi-am adus aminte de doamna aceea de la Master chef care s-a prezentat cu piersicute la concurs.....eu nu vreau nici un sort.....vreau doar aprecierile voastre. Daca voua va place, eu sunt fericita! Scuzati frunzele....nu am avut de piersic...hihihi!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apa
  • 2 pliculete amoniac
  • sare
  • esente, coaja de lamaie, portocala
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit

Crema:

  • 300 gr zahar
  • 400 gr margarina
  • 1 esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 100-150 ml apa calduta
  • miezul piersicutelor dupa ce le-am copt
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici de post:

Aluatul:

- amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine

- am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit

- din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt la distanta de 2 cm una de cealalta deoarece cresc la copt pt 15 min la temp de 190 200C (foc potrivit spre mare)

- Ies aproximativ 100 bilute, la mine au iesit doar vreo 70 ca nu am mai avut timp si le-am facut mai mari ....

- imediat dupa ce s-au copt si nu mai tarziu ca se intaresc si se farama, se scobesc  in partea care a stat pe tava cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si se scoate miezul cat se poate ca sa nu se farame,  cu care se va face crema.

Crema:

- zaharul se topeste in apa dar nu se fierbe

- miezul scos din piersicute se farama, marunteste si se amesteca cu margarina la temperatura camerei, esenta de rom, cacaua si siropul din apa si zahar si se freaca bine pana seobtine o crema spumoasa

 

Se asambleaza umpland golurile din piersicute cu crema si unindu-le cate doua cu partea rotunda in afara.

Cu ajutorul unei pensule mici le colorezi cu rosu folosind colorant  alimentar...eu am folosit zeama dupa ce am fiert sfecla rosie si le tavalesti prin zahar tos....eu le-am tavalit prin nuca de cocos.

Si gata piersicutele....Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

diaconta 1

26.06.2012, 15:28

Imi pare rau Ana Dumnezeu s-o odihneasca.
Din nefericire,necazurile nu ne ocolesc

Georgiana78 1

26.06.2012, 15:45

Asa este Dia, ce sa facem, omul e trecator prin lumea asta, nu? Dumnezeu s-o odihneasca! A fost o femeie minunata!

diaconta 1

26.06.2012, 15:46

din pacate,oricat de greu ne-ar fi,trebuie sa acceptam ca asta-i cursul vietii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati